ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications
Print
PDF

Index of Rationality 13

on .

Index of Rationality no. 13 is developed for a new group of goods and services, as follows:

  • aerial mosquito disinsection;
  • electronic time and attendance log system;
  • waste containers;
  • collection, transport and disposal of medical waste; and
  • chicken steak.

Development of this Index of Rationality includes national and local institutions that have organized public procurements for these types of goods or services in the course of 2013, 2014 and 2015.

Initially, the Index of Rationality targeted 67 tender procedures implemented by institutions on national and local level. However, due to objective and subjective reasons, analysed in details below, the Index relies only on data related to prices for goods and services attained in 42 tender procedures organized by 40 contracting authorities.

Print
PDF

Index of Rationality 12

on .

Index of Rationality no. 12 is developed for the following types of goods and services:

  • vertical traffic signals (traffic signs);
  • horizontal traffic signals (street markings);
  • fiscal cash registers;
  • outdoor video surveillance cameras; and
  • financial audit services.

Development of this Index of Rationality includes national and local institutions that organized public procurements for these types of goods or services in the course of 2013 and 2014.

Initially, the Index of Rationality targeted 70 institutions on national and local level, but due to objective and subjective reasons, it relies only on data related to prices for goods and services attained in 36 tender procedures organized by 34 contracting authorities.