Печати
PDF

Оглас за вработување на програмски асистент

on .

Центарот за граѓански комуникации објавува оглас за ангажирање на програмски асистент во организацијата.
Потребни квалификации:

»   Искуство во IT област;
»   Добро познавање на data scraping и data processing;
»   Одлични вештини за визуелизација на податоци и користење на алатки за визуелизација;
»   Познавање од бази на податоци;
»   Одржување (дополнување, промени и надградба) на веќе постоечки веб сајтови изработен во Wordpress и Joomla и одржување на сајт со имплементирана Open Data функционалност;
»   Познавање на хардверски компоненти и мрежни системи;
»   Одлично познавање на MS Office;
»   Одлично познавање на пишан и говорен англиски јазик.

Ќе се смета за предност IT образование, работно искуство во граѓанскиот сектор, истражувања или визуелизација на податоци.

Работното место е на неопределено време, но со пробен период од три месеци, бруто платата е 700 евра.

Биографиите и портфолија (за докажување на претходното искуство) да се испратат на:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите . Рок за пријавување: 20.04.2019 година
Само кандидатите кои ќе поминат во вториот круг ќе бидат контактирани.