Печати
PDF

Медиумите за нас во 2018 година

on .

Коха, 18.12.2018, Sistemi Jofunksional

Телма, 16.12.2018, Јавните набавки меѓу старото и новото законско решение

Коха, 14.12.2018, Vullneti politik dhe transparenca, te pamjaftueshme

Миа, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Канал 5, 13.12.2018, Ниту една земја не е имуна на коруција, разликата е во поличката волја да се спречи тоа

Сител, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

1 ТВ, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Слободен Печат, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Независен Весник, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја

Сител, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Мак Прес, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, , разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Вечер, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Плус Инфо, 13.12.2018, Корупцијата искушува, треба силна волја да се одбие

А1 ОН, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да ссе спречи тоа

Либертас, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Макфакс, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

МКД, 13.12.2018,  Самуел Жбогар: Јавните набавки треба да бидат следени и мониторирани

Локално, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Точка, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, но разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Опсервер, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

А1 ОН, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

Стандард, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Пост, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да спречи тоа

24 Инфо, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Вести 24, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да спречи тоа

Миа, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit, dallimi eshte ne vullnetin politik te parandalohet ajo

Коха, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Медиал, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit, por ka nje dallim

Тетовасот, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Актуале, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Журнал, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Фактидитор, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Лајмпрес, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Пацензуре, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Флака, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit, ndryshimi eshte ne vullnetin politik per ta parandaluar ate

Заман, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Вечер Прес, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

Мак Прес, 13.12.2018, Регионална конференција за јавните набавки

Опсервер, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

Бриф, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една зејмја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја

Лидер, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Вечер Прес, 13.12.2018, Истрагите на СЈО даваат многу примери за направена корупција во јавните набавки

Прес 24, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Весник: 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, но разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Канал 77, 08.12.2018, Нулта толеранција за корупција

Факултети, 23.11.2018, Каде одат вашите пари? Пресметатајте колку давате за државата дневно, а што останува за вас

Капитал, 19.10.2018, За возниот парк на владата и општините потрошени најмалку 33 милиони евра

ТВ 24, 18.10.2018, Секој функционер вози автомобил?

1ТВ, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Шења, 18.10.2018, Institucionet kane shpenzuar 33 milione euro per dy mije makina

ТВ21, 18.10.2018, Министерствата и општиите поседуваат 2.645 автомобили вредни 33 милиони евра

ТВ21, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete, shtrenjtat jane ne MPJ, MPB dhe Financa

Тера, 18.10.2018, Од Пелагониските општини најмногу возила општина Прилеп, а само едно општина Могила

Мета, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 автомобили, а најмногу се во МВР - 1.559

Слободен Печат, 18.10.2018, Министрствата и општините поседуваат 2.645 автомобили, а Владата 113

МРТ, 18.10.2018, Владата и општините имаат 2.645 службени автомобили

Независен Весник, 18.10.2018, Најскапи автомобили возат во МНР, МВР и финансии

Фокус, 18.10.2018, ЦГК: Министерствата и општините поседуваат 2.215 возила во вредност од 27 милиони евра, 1.559 од нив се на МВР

Денешен, 18.10.2018, ЦГК: Државно и општинско гориво трошат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Плус Инфо, 18.10.2018, Функционерите возат шкоди, а сакаат мерцедеси

Локално, 18.10.2018, Автомобил по сопствена желба за секој функционер во државава?

Е Магазин, 18.10.2018, Кое од министерствата потрошило најмногу за автомобили, "мерцедес" не купило само МВР

Либертас, 18.10.2018, База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините

А1ОН, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапи се тие на МНР, МВР и финансии

МИА, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

МИА, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete, me te shtrenjtet jane ne MJP, MPB dhe Financa

МКД, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во во МНР, МВР и финансии

Е Магазин, 18.10.2018,  "Шкода", "фолксваген", "мерцедес" и "форд" омилени брендови: Колку возила поседуваат министерствата

Локално, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645, најскапите се во МВР-1.559

Радио Моф, 18.10.2018, База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините

Економски, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најксапите се во МНР, МВР и финансии

Вечер, 18.10.2018, Тевдовски, Димитров и Спасовки се возат во најскапи коли

Нова Македонија, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финасии

Пост, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Мак Прес, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Фактор, 18.10.2018, Кое министерство и која општина возат најскапи возила

Порталб, 18.10.2018 Ministrite dhe komunat kane 2.645 makina, me se shumti MPB-ja - 1.559

Журнал, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete

Медиал, 18.10.2018, Vetura me te shetrenjta kane MPJ, MBP dhe Financat. Aty edhe komunat

Бота Сот, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat e Maqedonise kane 2.645 makina, 1.559 jane te MPB-se

Тетова Сот, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete, me te ahetrenjtat jane ne MPJ, MBP dhe Financa

Иди Види, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete, me te shtrenjtat jane ne MPJ, MPB, dhe Financa

Алб Портали, 18.10.2018, Vetura me te shtrenjta kane MPJ, MPB, dhe Finance. Aty edhe komunat

Антпрес Инфо, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete

Денар, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возилиа, најскапите се во МНР, МВР и финансси

Лидер, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите во МНР, МВР и финансии

Опсервер, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Стандард, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Пресинг ТВ, 18.10.2018, МНР, МВР и Свети Николе имаат најскап Мерцедес

Телеграфи, 18.10.2018, Publikohen detaje per makinat e ministrive dhe komunave ne Maqedoni

Газета Експрес, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat e Maqedonise kane 2.645 makina, 1.559 jane te MPB-se

Косова Сот, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat e Maqedonise kane 2.645 makina, 1.559 jane te MPB-se

Актуале, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete

Фол, 18.10.2018, Ministrite dhe komunat kane 2.645 automjete, me shtrenjtat jane ne MPJ, MPB dhe Financa

Фактидитор, 18.10.2018, Vetura me te shtrenjta kane MPJ, MPB dhe Financat. Aty edhe komunat

Алфа, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Кајгана, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

МТМ, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила,  најскапите се во МНР, МВР и финансии

Курир, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Маркукуле, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 - еве кај се возат во најскапите

24 Вести, 24.09.2018, Антикорупциска со месеци празна, власта дебатира за новиот закон

24 Вести, 13.08.2018, Хематологија: Пановска се изема од одлучување за тендерот во кој добитник е "Д-р Пановски"

Радио Слободна Европа, 23.07.2018, Политичка воља за буџетски злоупотреби

Тера ТВ, 19.07.2018, Битола четврта по вредноста на јавните набавки за 2017

Нова Македонија, 19.07.2018, Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Телма, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

ТВ 21, 18.07.2018, Пуцко Петрол, Бауер БГ и НБ Компани на врвот на листата според вредноста на добиените тендери од општините

1ТВ, 18.07.2018, Истражување: "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

24 Вести, 18.07.2018, 10 фирми "лапнале" една четвртина од вредноста на општинските тендери

Макфакс, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

Слободен Печат, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Слободен Печат, 18.07.2018, "Пуцко петрол" добила тендери во вредност од 3 милиони евра

Миа, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

ТВ 24, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Капитал, 18.07.2018, "Пуцко петрол" е рекордер со најмногу тендери од општините, дупло повеќе за една година

Сител, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавки на општините

Мета, 18.07.2018, Општините лани склучиле договори за јавни набавки во вредност од 80 милиони евра

Е Магазин, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" склучил 29 договори за јавни набавки во вредност од три милиони евра

Плус Инфо, 18.07.2018, Интерактивна база на податоци за општинските тендери

Ден, 18.07.2018, Десет општини потрошиле за јавни набавки колку сите други заедно

Пост, 18.07.2018, Истражување: "Пуцко петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

Пост, 18.07.2018, Град Скопје потрошил многу помалку на тендери во 2017-та, Аеродром ги надмина Центар и Карпош

Фокус, 18.07.2018, Фирмата "Пуцко Петрол" на градоначалникот на Пласница ги лапнала највредните тендери

Либертас, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Локално, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Точка, 18.07.2018, "Пуцко петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

СДК, 18.07.2018, "Пуцко петрол" од Пласница добил 3 милиони евра на општинските тендери во изборната 2017 година

Стандард, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Е Магазин, 18.07.2018, Кои се општините кои склучиле најголем број на јавни набавки и колку тоа ги чинело граѓаните

Плус Инфо, 18.07.2018, "Пуцко петрол" најмногу се офајдила од општинските тендери лани

А1 ОН, 18.07.2018, "Пуцко петрол", "Бауер БГ" и "НБ Компани" лидери според вредноста на добиените тендери од општините

Радио Моф, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Фактор, 18.07.2018, Град Скопје потрошил многу помалку на тендери во 2017-та, Аеродром ги надмина Ценнтар и Карпош

Вечер Прес, 18.07.2018, Секоја општина со различни вредности во јавните набавки

Макпрес, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

МКД, 18.07.2018, "Пуцко петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки

Економски, 18.07.2018, Фирмата "Пуцко петрол" на градоначалникот на Пласница ги лапнала највредните тендери

Охрид Скај, 18.07.2018, Интерактивна база на податоци за општинските тендери

Лидер, 18.07.2018, Највредните општински тендери за "Пуцко петрол" и "Бауер БГ"

Денар, 18.07.2018, "Пуцко петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки  со општините

Опсервер, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Цивил Медиа, 18.07.2018, Голем јаз помеѓу вредноста на набавките во општините

Пословно јутро, 18.07.2018, "Пуцко петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со оппштините

Лајмпрес, 18.07.2018, Kush jane kompanite ne Maqedoni qe kane perfituar tendere te majme

Тетовасот, 18.07.2018, Kush jane kompanite ne Maqedoni qe kane perfituar tendere te majme

Ина, 18.07.2018, Kush jane kompanite ne Maqedoni qe kane perfituar tendere te majme

Република, 18.07.2018, Фирмата "Пуцко петрол" на градоначалникот на Пласница ги лапнала највредните тендери

Инфомакс, 18.07.2018, Пуцко "цалензи" 29 тендери: Градоначалникот на ДУИ од Пласница лапнал 29 тендери со "Пуцко Петрол"

Инфомакс, 18.07.2018, Пуцко си ги "лапнал" највредните тендери: Заработил 3 милиони евра

Пост, 18.07.2018, Пуцко Петрол, Бауер БГ и НБ Компани на врвот на листата според вредноста на добиените тендери од општините

Алфа ТВ, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" повторно на врвот по добиени тендери

Скопјеинфо, 16.07.2018, Зошто 36 државни фирми, 2017 година ја завршиле со загуба?

Вечер, 15.06.2018, Дојде живот, зошто 36 државни фирми - секоја трета, 2017 година ја завршила со загуба

Слободен Печат, 15.07.2018, Секое трето државно претпријатие завршило со загуба

Весник, 15.07.2018, Дојде живот, зошто 36 државни фирми - секоја трета 2017 година ја завршиле со загуба

Капитал, 13.07.2018, Државните фирми на хартија искажаа профит од 111 милиони евра

1ТВ, 13.07.2018, 36 државни фирми односно секоја трета 2017 година ја завржила со загуба

Мета, 13.07.2018, Секое трето државно претпријатие лани завршило со загуба

Либертас, 13.07.2018, Дури 36 државни фирми ја завршиле 2017 година со загуба

Е Магазин, 13.07.2018, Дури 36 државни фирми ја завршиле 2017 година со загуба

Пост, 13.07.2018, 36 државни фирми односно секоја трета 2017 ја заврашиле со загуба

Лидер, 13.07.2018, 36 државни фирми работеле со загуба во 2017

Независен Весник, 28.06.2018, Кога не ти се допаѓа понудувачот, поништи го тендерот

ТВ21, 26.06.2018, Мониторинг на постапките за јавни набавки: Ниска конкуренција на локалните тендери

Макфакс, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Мета, 26.06.2018, ЦГК: Загрижувачки бројки кај тендерите на локално ниво на крајот на минатиот мандат

Плус Инфо, 26.06.2018, Се зголемува процентот на тендери со една или ниту една понуда

Вечер, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Локално, 26.06.2018, ЦГК: Загрижувачки бројки кај тендерите на локално ниво на крајот на минатиот мандат

Фактор, 26.06.2018, Тендерите на локално ниво стануваат неатрактивни за фирмите

Академик, 26.06.2018, Многу ниска конкуренција на локалните тендери

Скај, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Денар, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Точка, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Економски, 26.06.2018, Тендерите на локално ниво стануваат неатрактивни за фирмите

Лидер, 26.06.2018, На локално ниво се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Марили, 26.06.2018, Расте бројот на тендери со една, или без ниету една понуда

Миа, 22.06.2018, Министерството за одбрана и Министерството за образование со највисока транспарентност

Тера, 22.06.2018, Најтранспарентните општини во регионот на Пелагонија

Слободен Печат, 22.06.2018, Министерствата за одбрана и образование со највисока транспарентност

Независен Весник, 22.06.2018, Министерството за одбрана и Министерството за образование со највисока активна транспарентност

Коха, 22.06.2018, Komunat e Pollogut me pak transparente

Флака, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparence me te larte aktive

Тетовасот, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria Arsimit me transparence me te larte aktive

Ботасот, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparencen me te madhe

Медиал, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparence me te larte aktive

Журнал, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparense me te larte aktive

Телеграфи, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria Arsimit me transparencen me te madhe

Арбреш, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparencen me te madhe

А1 ОН, 22.06.2018, Министерството за одбрана и Министерството за образование со највисока активна транспарентност

Макпрес, 22.06.2018, Министерството за одбрана и Министерството за образование со највисока активна транспарентност

Валандово.мк, 22.06.2018, Во 2018-та Општина Валандово бележи пад од 19 позиции според индексот на активна транспарентност

Сител, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транаспарентност и натаму ниско

Мета, 21.06.2018, Индекс на транспарентност: Министерствата и Владата подобри од општините

Миа, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Слободен Печат, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Либертас, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Е Магазин, 21.06.2018, Владата и министерствата потранспарентни од општините

Радио Слободна Европа, 21.06.2018, Транспарентноста во Македонија се уште на ниско ниво

А1ОН, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Фактор, 21.06.2018, Многу мал напредок во транспарентноста на 96 македонски институции

Радио Моф, 21.06.2018, Мон најмногу, а Транспорт и врски најмалку објавува јавни информации по сопствена иницијатива

Макпрес, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму на ниско ниво

Денар, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Стандард, 21.06.2018, Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Опсервер, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Судство, 21.06.2018, Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Телма, 15.06.2018, Јавните набавки со стари навики

Алсат М, 15.06.2018, 2017-та, голем пад во јавните набавки

1ТВ, 13.06.2018, ЦГК: 88 натсто од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки

Макфакс, 13.06.2018, Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Капитал, 13.06.2018, За наплата на тендер се чека по 200 дена

Миа, 13.06.2018, Најниска цена и обемната документација сеуште проблем при конкурирањето на тендер

Плус Инфо, 13.06.2018, Во 2017 ништо не се променило во јавните набавки

Е Магазин, 13.06.2018, Фирмите чекаат просечно по 6 месеци и 21 ден за да ги добијат парите за завршената работа

Фактор, 13.06.2018, Намалено чекањето за наплата на тендери за месец и пол дена, иако се уште е долго

Скај, 13.06.2018, Мониторинг: Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Академик, 13.06.2018, Најниска цена, задоцнетото плаќање и обемната документација - проблеми за фирмите при јавните набавки

Вечер, 13.06.2018, Мониторинг: Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Либертас, 13.06.2018, Најниска цена и обемната документација сеуште проблем при конкурирањето на тендер

Точка, 13.06.2018, Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Вечер Прес, 13.06.2018, Ем незадоволни, ем 96% од фирмите не се жалат на тендерите

Денар, 13.06.2018, Мониторинг: Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Е-магазин, 13.06.2018, Лани склучени договори за јавни набавки за 29 милиони евра, 42% од нив сена ЕЛЕМ и Министерството за образование

Макпрес, 13.06.2018, Најниска цена и обемната документација се уште проблем при конкурирањето на тендер

Денес, 13.06.2018, ЦГК: 88 насто од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки

1ТВ, 06.06.2018, Корупција од ендемски размери-органите на прогонот спијат

Телма, 13.04.2018, Фактограф-Буџетски трошења на општините

Независен Весник, 27.02.2018, Половина Скопје ќе стане лизгалиште

Телма, 26.02.2018, Зимската сезона 2017-2018-та ќе биде рекордно најскапа за чистење на снег

Фокус, 26.02.2018, Годинава повеќе пари за чистење: Снегот на улиците треба да го стопат 5,5 милиони евра

Макфакс, 26.02.2018, Автопатите лизгалишта, директорот на "Македонијапат" задоволен што се проодни

А1ОН, 26.02.2018, Автопатите во Македонија завеани, директорот на "Македонијапат" задоволен што патните правци се проодни

Прес 24, 26.02.2018, Годинава за чистење на снегот од улиците ќе бидат потрошени 5,5 милиони евра

Телма, 23.02.2018, Топ Тема на Ваша страна: Јавни набавки

Пина, 23.02.2018, Сопки на патот кон слободниот пристап до информации

Макфакс, 15.02.2018, ЕЛЕМ продолжува по старо, за два месеца доделила 3 милиони евра без тендер

Телма, 13.02.2018, Експертите стравуваат дека новиот закон за јавни набавки нема да штити од корупција

Канал 5, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Макфакс, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Мета, 07.02.2018, Институциите купувале исти производи и услуги по огромни разлики во цените

Слободен Печат, 07.02.2018, Сомнителни јавни набавки-униформите на комуналците со разлики во цена од 2.000 денари

Плус Инфо, 07.02.2018, Драстични разлики во цените на набавките на работни одела во комуналните претпријатија

Макфакс, 07.02.2018, Градинки за чифт женски кожени анатомски кломпи плаќале од 718 до 2183 денари

Либертас, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Нова Македонија, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Бизнис Инфо, 07.02.2018, Центар за граѓански комуникации: Исти производи и услуги се купувале по различни цени

Е Магазин, 07.02.2018, Како се трошеле парите на граѓаните: Исти производи и услуги, а разликите во цени огромни

А1 ОН, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Вечер, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Локално, 07.02.2018, Градинки за чифт женски анатомски кломпи плаќале од 718 до 2.183 денари

Скај, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купуваат исти производи и услуги

Радио Моф, 07.02.2018, Индекс на рационалност: 550% разлика во цените по кои се набавувале летните униформи за комуналните претпријатија

Вечер Прес, 07.02.2018, Некои комуналци терале мода, униформите ги купувале 5,5 пати поскапо од другите

Точка, 07.02.2018, Градинки за 1 чифт женски кожени анатомски кломпи плаќале од 718 до 2.183

Кајгана, 07.02.2018, Градинките за чифт анатомски кломпи плаќале од 718 до 2.183 денари

Коха, 07.02.2018, Dallime te medha ne cmimet sipas te cilave jane blere produkte dhe sherbime te njejta

Тетовасот, 07.02.2018, Dallime te medha ne cmimet sipas te cilave jane blere produkte dhe sherbime te njejta

Идивиди, 07.02.2018, Dallime te medha ne cmimet sipas te cilave jane blere produkte dhe sherbime te njejta

Алмакос, 07.02.2018, Dallime te medha ne cmimet sipas te cilave jane blere produkte dhe sherbime te njejta

Журнал, 07.02.2018, Dallime te medha ne cmimet sipas te cilave jane blere produkte dhe sherbime te njejta

Вечер, 07.02.2018, Градинки за чифт кожени анатомски кломпи плаќале од 718 до 2138 денари

Економски, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Академик, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Денар, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Република, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

А1 ОН, 07.02.2018, Градинки за чифт женски кожени кломпи плаќале од 718 до 2.183 денари

ТВ Стар, 26.01.2018, Новинарите не сакаат сервирани информации. Интересот за истражување зголемен за 50%