Печати
PDF

Медиумите за нас во 2016 година

on .

Призма, 27.12.2016, Растат вработувањата во државните претпријатија

Репортер, 27.12.2016, На вработените во државните претпријатија им нема крај - Се цица од буџетот од кај се стигне

Либертас, 27.12.2016, Растат вработувањата во државнните претпријатија

Призма, 22.12.2016, Над 780 илјади евра ќе се трошат за новогодишно украсување

Дневни Аваз, 05.12.2016, Јавните набавки се средство за постигнување цели, а не цел

Р.С Европа - Бих, 05.12.2016, Јавни набавки: Како се купауваат автомобили за градоначалникот

Нови, 05.12.2016, Како до ефективна контрола на целисходноста во јавните набавки

Капитал-Бих, 05.12.2016, Неефикасен систем за пратење на постапките за јавни набавки

ТВ Тера, 06.11.2016, Балканот во битка со корупцијата во јавните набавки

Призма, 28.11.2016, За пет години долговите во здравството се дуплирани

Либертас, 28.11.2016, За пет години долговите во здравството се дуплирани

24 Вести, 16.11.2016, Се уште нема оглас за набавка на изборен материјал

Канал 77, 13.11.2016, Денеска дебата во Тетово: "Како до поквалитетни истражувања и подобра соработка"

A1ОН, 13.11.2016, Работилница за новинари и граѓански организации: "Како до поквалитетни истражувања и подобра соработка"

Проверка на факти, 08.11.2016, Истражувачките новинари не веруваат никому освен себеси

ТВ 24 Вести, 01.11.2016, Договори во четри очи - 300 милиони евра за четри години

Проверка на факти, 01.11.2016, Страшно е кога државата ја користи тајната полиција да ги скледи новинарите

ТВ 24 Вести, 21.10.2016, Дебата за јавните набавки во Р.М

Р.С. Европа, 28.10.2016, Недоречени закони за тендери во четри очи

ТВ 24 Вести, 04.10.2016, Се намалува бројот на студенти

Призма, 04.10.2016, Намален е бројот на студенти, освен оние на веронаука

Либертас, 04.10.2016, Намален е бројот на студенти, освен оние на веронаука

Репортер, 04.10.2016, Намален бројот на студенти, освен оние по веронаука

Радио Моф, 04.10.2016, Намален бројот на студенти, освен оние на веронаука

ТВ Сител, 03.10.2016, Општина Битола со зголемен степен на танспарентност

Мрежа, 03.10.2016, Општина Битола со зголемен степен на транспарентност

ТВ Телма, 28.09.2016, Информација од јавен карактер се чека и по пет месеци

ТВ Вис, 27.09.2016, Струмица, Богданци и Василево - најтранспарентни активни општини, Валандово најнетранспарентна

Ипортал, 27.09.2016, Општина Струмица со најдобар индекс на транспарентност!

Алмакос, 25.09.2016, ЦГК: Министерствата помалку транспарентни од општините

Р.С Европа, 22.09.2016, Централната власт најзатворена за парите

Фактор, 22.09.2016, Министерствата ги кријат парите, општините потранспарентни

Журнал, 22.09.2016, Централната власт најзатворена за парите

Глас на Америка, 21.09.2016, Новинарите во Македонија очекуваат притисок за време на изборите

ТВ 24 Вести, 21.09.2016, Владата, министерствата и општините се просечно транспарентни

ТВ Тера, 21.09.2016, Кои општини се најтранспарентните општини во Македонија

Капитал, 21.09.2016, Институциите во македонија се "просечно" транспарентни

Бизнис, 21.09.2016, Институциите во македонија се "просечно" транспарентни

Ти реков ми рече, 20.09.2016, Јавните набавки во општината најчесто се за градежни работи

ТВ Тера, 15.09.2016, Каде одат моите пари

ТВ Мрт, 14.09.2016, Буџетска транспарентност: Поголема отвореност и достапност на податоците

ТВ Алсат М, 14.09.2016, Граѓаните плаќаат, а политичарите се фалат

ТВ 24 Вести, 14.09.2016, Колку и за што плаќаат вработените по основ на давачки кон државата?

ТВ 21, 14.09.2016, За што плаќаат вработените? - Од 22.190 денари дневно по 425 денари за државата

Утрински Весник, 14.09.2016, Достапни податоци за поголема буџетска транспарентност

Мета, 14.09.2016, Со нова веб-платформа граѓаните ќе се информираат како се трошат нивните пари

Миа, 14.09.2016, Конференција за отвореност на податоците во земјите од регионот

Либертас, 14.09.2016, Со нова веб-платформа граѓаните ќе се информираат како се трошат нивните пари

Плус Инфо, 14.09.2016, Македонија зад регионот по буџетската транспарентност

Е Магазин, 14.09.2016, Македонија, Бугарија и Словенија ќе разменуваат податоци за буџетски трошоци

Скај, 14.09.2016, Со нова веб-платформа граѓаните ќе се информираат како се трошат нивните пари

Бизнис Инфо, 14.09.2016, Регионална размена на искуства за отвореност на владите за трошење на буџетските пари

Позитив, 14.09.2016, Буџетска транспарентност: Дали знаете каде одат вашите пари?

Лидер, 14.09.2016, Конференција за отвореност на податоците во земјите од регионот

Призма, 14.09.2016, Половина пари од општинските тендери кај само триесетина фирми

Локално, 14.09.2016, Половина пари од општинските тендери кај само 30-тина фирми

ТВ 21, 14.09.2016, Половина пари од општинските тендери кај само 30-тина фирми

Призма, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

ТВ 21, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

Либертас, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

Репортер, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

Мактел, 01.09.2016, Македнија е на смртна постела: За една деценија - 45 иљади ученици помалку!

Центар Њуз, 01.09.2016, За 10 години владеење на ДПМНЕ - 45 иљади ученици помалку

И-Портал, 01.09.2016, Попусто реклами и кампањи - За една деценија 45 иљади ученици помалку

ТВ Канал 8, 26.08.2016, Кочани меѓу првите 10 според бројот на лекари по жител, дали квантитетот дава квалитет?

AmCham Magazin, 25.08.2016, Добро искористени пари? Јавните набавки во западниот балкан

ТВ Тера, 25.08.2016, Битола најслабо рангирана од т.н голема четворка на клиничките болници

ТВ Телма, 24.08.2016, Истражување: Колку помал град, толку полошо здравство

Призма, 24.08.2016, Скопјани со најголема, а жителите на Демир Капија со најмала здравствена заштита

Утрински Весник, 24.08.2016, Еден специјалист на 6.352 жители во државното здравство

ТВ Орбис, 24.08.2016, Битола - лидер по достапност на лекари, специјалисти, фармацевти и стоматолози?

ТВ 24 Вести, 19.07.2016, За плати во локалната самоуправа се трошат подеднакво пари колку и за инвестиции

Либертас, 19.07.2016, Во Скопје ќе се потроши една третина од сите пари на локално ниво

Репортер, 19.07.2016, За плати во локалната самоуправа се трошат исто пари колку и за инвестиции

Скај, 08.07.2016, Новинарството е протерано од редакциите

Макфакс, 07.07.2016, Новинарството е протерано од редакциите

Утрински Весник, 07.07.2016, Истражувачкото новинарство е протерано од медиумите

Вистиномер, 07.07.2016, Традиционалните медиуми во Македонија немаат истражувачко новинарство

Точка, 07.07.2016, Новинарството е протерано од редакциите

Плус Инфо, 04.07.2016, На тендерите просечно има само по 2,5 понудувачи

Фактор, 04.07.2016, На тендерите просечно има по 2,5 понудувачи, на е-аукциите учествуваат по 2

Капитал, 30.06.2016, Едс и Евн Електроснабдување доминираат на пазарот, државните фирми купуваат струја од два помали снабдувачи

Призма, 23.06.2016, Државните претпријатија купуваат струја главно од две фирми

Либертас, 23.06.2016, Државните претпријатија купуваат струја главно од две фирми

Репортер, 23.06.2016, Државните претпријатија купуваат струја главно од две фирми

Дума, 2306.2016, Државните претпријатија купуваат струја главно од две претпријатија

Плус Инфо, 23.06.2016, Како населбата Стар Аеродром стана нов град

Радио Моф, 23.06.2016, Како населбата Стар Аеродром стана нов град

А1 ОН, 23.06.2016, Како населбата Стар Аеродром стана нов град

Репортер, 23.06.2016, Како населбата Стар Аеродром стана нов град

Призма, 14.06.2016, База на податоци: Концесии на минерални суровини

Капитал, 08.06.2016, Се зголемуваат ризиците од корупција во јавните набавки во цел регион

ТВ Телма, 07.06.216, Јавните набавки - извор на корупција во регионот

24 Вести, 07.06.2016, Јавни набавки - како до поголема транспарентност

ТВ 21, 07.06.2016, Ризици од корупција: (Не)Транспарентни јавни набавки

Мета, 07.06.2016, Нетранспарентноста - најголем проблем во спроведувањето на јавните набавки

Локално,07.06.2016, Нетранспарентноста - најголем проблем во спроведувањето на јавните набавки

Правдико, 07.06.2016, Нетранспарентноста - најголем проблем во спроведувањето на јавните набавки

Република, 07.06.2016, (Не)транспарентните јавни набавки главен извор на корупција во државите од Западен Балкан

Призма, 25.05.2016, База на податоци: Итни договори за јавни набавки

Либертас, 25.05.2016, База на податоци: Итни договори за јавни набавки

Репортер, 25.05.2016, База на подароци: Итни договори за јавни набавки

Капитал, 12.05.2016, За наплата на државен тендер се чека во просек по осум месеци

Нова Македонија, 07.05.2016, ЦГК: Задоцнетата исплата се повеќе им тежи на фирмите

Телма, 06.05.2016, Најниската цена како единствен критериум за доделување договори, еден од најголемите проблеми на фирмите

Вест, 06.05.2016, За наплата на тендерите се чека по 8 месеци

Плус Инфо, 06.05.2016, Извештај за јавни набавки: Најниската цена и задоцнетото плаќање најголем проблем за фирмите

Фактор, 06.05.2016, Најниската цена и задоцнетите плаќања им создаваат проблеми на фирмите во јавните набавки

Либертас, 06.05.2016, Најниската цена и задоцнетите плаќања најголем проблем за фирмите во јавните набавки

Локално, 06.05.2016, ЦГК: Најниската цена и задоцнетите плаќања им создаваат најголеми проблеми на фирмите во јавните набавки

Призма, 18.04.2016, Како работеле државните претпријатија во 2015 година?

Либертас, 18.04.2016, Државна фирма минатата година направиле загуба од 31,3 милиони евра

Капитал, 23.03.2016, Македонски шуми потроши 9 милиони евра на приватни фирми за сечење дрва

Орбис, 23.03.2016, Македонски шуми потроши 9 милиони евра на приватни фирми за сечење на дрва

ТВ Телма, 21.03.2016, Национални јавни набавки

24 Вести, 21.03.2016, Извештај на ЦГК: Големи ценовни разлики за ист производ

Утрински Весник, 21.03.3016, Се плаќа и повеќе од двојно за исти производи

Капитал, 21.03.2016, ЦГК: За ист производ институциите плаќале двојно повисоки цени

Фактор, 21.03.2016, Планираната, а неспроведена е-аукција носи највисоки цени

Плус Инфо, 21.03.2016, Индекс на рационалност: Набавката на јаглен станала добар бизнис

Е Магазин, 21.03.2016, Планираната, а неспроведена е-аукција носи највисоки цени

Либертас, 21.03.2016, Индекс на рационалност: Планираната, а неспроведена е-аукција носи највисоки цени

КТВ, 16.03.2016, Е-обука за микропретпријатија во Кавадарци

Дума, 16.03.2016, Обука за микропретпријатија во Кавадарци

ТВ Мега, 12.03.2016, Микропретпријатијата полесно до јавните набавки

ТВ Гура, 09.03.2016, Во Кичево се промеовираше проектот "Микро претпријатија и јавните набавки"

Либертас, 02.03.2016, Кои се најскапите возила купени од државните институции?

Репортер, 02.03.2016, Кои се најскапите возила купени од државните институции

24 Вести, 11.02.2016, Емисија Вин Вин, трошење на јавните пари

Призма, 31.01.2016, За справување со снегот и мразот годинава ќе се потрошат над 5 милиони евра

Призма, 11.01.2016, Од 1 јануари дражавата мора во рок од 60 дена да им плати на фирмите

Локално, 11.01.2016, Од 1 јануари државата мора во рок од 60 дена да им плати на фирмите

Р.С Европа, 09.01.2016,  Јавни пари за приватни џебови

Либертас, 09.01.2016, Јавни пари за приватни џебови

Репортер, 09.01.2016, Јавни пари за приватни џебови

24 Вести, 04.01.2016, Општините ќе потрошат над 700.000 евра за новогодишно украсување

Призма, 02.01.2016, Колку ќе не чини новогодишното украсување?

Плус Инфо, 02.01.2016, Новогодишното украсување на улиците и плоштадите ги чини граѓаните над 700.000 евра

Репортер, 02.01.2016, Колку ќе не чини новогодишното украсување?

Либертас, 02.01.2016, 720 илјади евра за новогодишното украсување низ земјава