Печати
PDF

Медиумите за нас во 2015 година

on .

Телма, 10.12.2015, Јавните набавки со ниска конкуренција

Утрински Весник, 10.12.2015, Советот за јавни набавки наплатил 1,2 милиони евра

Телма, 10.12.2015, Ниско ниво на конкуренција, главна карактеристика на тендерите

Плус Инфо, 10.12.2015, Новиот Совет за јавни набавки "испотроши" 1,2 милиони евра од фирмите

Капитал, 10.12.2015, Секој четврти тендер склучен со единствен понудувач, конкуренцијата се намалува

Нова ТВ, 10.12.2015, Центар за граѓански комуникации: И натаму ниско ниво на конкуренција

Е Магазин, 10.12.2015, Во првото полугодије од годината склучени договори без оглас, вредни 11,5 милиони евра

Локално, 10.12.2015, Ниско ниво на конкуренција, обележје на тендерите во првата половина од годинава

Либертас, 10.12.2015, Ниско ниво на конкуренција, обележје на тендерите во првата половина од годинава

Призма, 30.11.2015, Арачиново на дното, Чаир на врвот - колку трошат македонските општини за тендери

Плус Инфо, 30.11.2015, Арачиново на дното, Чаир на врвот - колку трошат македонските општини за тендери

Либертас, 30.11.2015, Арачиново на дното, Чаир на врвот - колку трошат македонските опшптини за тендери

Призма, 02.11.2015, Велешани и тетовци живеат во наопасна животна средина

Либертас, 02.11.2015, ИСТРАЖУВАЊЕ: Велешани и тетовци живеат во најопасна животна средина

Дума, 02.11.2015, "Призма" - Велешани и тетовци живеат во најопасна животна средина

24 Вести, 25.08.2015, Извештај на ЦГК за јавните набавки: За иста услуга разлика во цената и до 270 насто

Телма, 25.08.2015, Системот за јавни набавки со неконкурентни цени

ТВ Тера, 25.08.2015, 270% повисока цена за ист производ

Капитал, 25.08.2015, За ист производ државните институции плаќаат и до 270% повисока цена

Фактор, 25.08.2015, Јавни набавки: Доминација на одредени фирми во тендерите!

Плус Инфо, 25.08.2015, За прскање против комарци Транспорт платил 244 пати поскапо од Град Скопје

Е Магазин, 25.08.2015, Големи разлики во цени по кои државните институции купуваат исти производи и услуги

Либертас, 25.08.2015, За ист производ институции плаќаат и до 270% повисока цена

А1 ОН, 25.08.2015, Индекс на рационалност: Исти фирми, поскапи набавки и за 270 проценти

Локално, 25.08.2015, Како функционира профитерството-или мала конкуренција високи цени, полни џепови пари!

Кирилица, 25.08.2015, И до 270 отсто разлика во цените по кои државните институции купуваат исти производи и услуги

Репортер, 25.08.2015, За ист производ државните институции плаќаат и до 270% повисока цена

Академик, 25.08.2015, Индекс на рационалност на ЦГК: Доминација на фирми во тендерите и евентуални основи за корупција

Подгорци Инфо, 25.08.2015, Индекс на рационалност: Исти фирми, поскапи набавки и за 270 проценти

Капитал 28.07.2015, Секоја трета државна компанија е во загуба. Кој ќе понесе одговорност?!

Радио Слободна Европа, 01.07.2015, Знакот „стоп“ во Дебар пет пати поскап од тој во Кавадарци

24 Вести, 26.06.2015, Индекс на рационалност: Големи ценовни разлики за ист производ или услуга

Вест, 26.06.2015, Ист сообраќаен знак чинел и до 400 отсто поскапо

Капитал, 26.06.2015, Различни државни институции купувале ист производ со разлика во цена до 27 пати

Мкд.мк, 26.06.2015, Различни општини за иста услуга или производ плаќале различни цени и до 27 пати

Скај.мк, 26.06.2015, Институциите купуваат исти производи по различни цени

Плус Инфо, 26.06.2015, Знакот "Стоп" во Дебар е 421 отсто поскап отколку во Кавадарци

Е Магазин, 26.06.2015, Огромни разлики во цените по кои институциите купуваат исти производи и услуги

Либертас, 26.06.2015, Огромни разлики во цените по кои различни институции купувале сообраќајни знаци, фискални апарати, камери за видео надзор..

Локално, 26.06.2015, Индекс на рационалноста: Огромни разлики во цените по кои различни институции купувале сообраќајни знаци, фискални апарати, камери за видео надзор

Фактор, 26.06.2015, Огромни разлики во цените по кои институциите купуваат исти производи и услуги

Дума, 12.06.2015, Честите законски измени за јавни набавки камен на кој се сопнуваат дел од локалните институции и јавни претпријатија

Дума, 06.06.2015, Соработка на граѓанскиот сектор и медиумите

Призма, 08.05.2015, Финансиски резултати на државните претпријатија

Телма, 02.05.2015, Градоначалниците не може да ги спроведат проектите

Р.С Европа, 30.04.2015, Бирократија за малите набавки, за големите нема закон

24 Вести, 29.04.2015, На "црната листа" со забрана за учество на тендер се наоѓаат 72 фирми

ТВ Сител, 29.04.2015, Во втората половина од 2014-та објавени над 15.000 тендери, поништени 23 отсто

ТВ Канал 5, 29.04.2015, Во втората половина од 2014-та објавени над 15.000 тендери, поништени 23 отсто

Капитал, 29.04.2015, Советот за јавни набавки го оптоварува процесот, конкуренцијата не се подобрува

Плус Инфо, 29.04.2015, Најголемиот тендер лани реализиран без објавување оглас

Утрински, 29.04.2015, Се поништува секој четврти тендер

Е Магазин, 29.04.2015, ЦГК: Ниските цени на тендерите го доведуваат во прашање квалитетот на набавките

Академик, 29.04.2015, Мониторинг на јавните набавки: Да се напушти евалуирањето на понудите исклучиво врз основа на цената

Репортер, 29.04.2015, На црна листа - 18 фирми

Миа, 29.04.2015, Во втората половина од 2014 објавени над 15.000 тендери, поништени 23 отсто

Лидер, 29.04.2015, Во втората половина од 2014 објавени над 15.000 тендери, поништени 23%

Медиа, 29.04.2015, Во втората половина од 2014-та објавени над 15.000 тендери, поништени 23 отсто

Алсат М, 27.03.2015, Емисија "360 степени"

Призма, 17.03.2015, Топ 100 тендери во изминатите пет години во Република Македонија

Плус Инфо, 17.03.2015, Панорамското тркало меѓу "Топ 10" македонски тендери

Е Магазин, 17.03.2015, Кои државни институции ги склучиле најголемите договори за јавни набавки

Локално, 17.03.2015, Еве каде оделе народните пари - топ 100 тендери во изминатите пет години

Е Магазин, 17.03.2015, Рангирање: 100 најголеми договори за јавни набавки во последните пет години

Скај, 17.03.2015, Анализа на најголемите 100 тендери во изминатите пет години во Република Македонија

Мета, 17.03.2015, Анализа на најголемите 100 тендери во изминатите пет години во Република Македонија

Призма, 12.03.2015, Како се потрошиле 4,3 милијарди евра народни пари во последните пет години

Канал 77, 18.02.2015, Јавни набавки: законите европски, праксата балканска

24 Вести, 17.02.2015, Јавни набавки: Ниската тендерска цена не е гаранција за квалитет?

Телма, 17.02.2015, Јавни набавки: Законите европски, праксата балканска

Плус 24, 05.02.2015, Велес: Работна средба посветена на антикорупциските практики

Р.С Европа, 07.01.2015, Повеќе луѓе и пари за борба против корупцијата