Печати
PDF

Медиумите за нас во 2014 година

on .

24 Вести, 19.12.2014, Корупцијата главен проблем за јавните набавки кај земјите од регионот

Капитал, 17.12.2014, Наместени тендери и слаба контрола на трошењето народни пари - цел балкан во исти проблеми

Бизнис Плус, 15.12.2014, Наместени тендери и слаба контрола на трошењето народни пари - цел Балкан во исти проблеми

Сител, 27.11.2014, Јавните набавки во регионот пет милијарди евра, слабостите идентични

Фактор, 27.11.2014, Јавните набавки во регионот: законите различни, проблемите исти

А1 Он, 27.11.2014, Јавните набавки во регионот: законите различни, проблемите исти

Канал 5, 27.11.2014, Јавните набавки во регионот пет милијарди евра, слабостите идентични

Денар, 27.11.2014, Јавните набавки во регионот пет милијарди евра, слабостите идентични

Република, 27.11.2014, Земјите од регионот имаат идентични слабости во јавните набавки

Лидер, 27.11.2014, Јавните набавки во регионот пет милијарди евра, слабостите идентични

Фактор, 18.11.2014, ИСТРАЖУВАЊЕ НА ЦГК: Фирмите чекаат половина година да ги наплатат побарувањата од тендерите

24 Вести, 17.11.2014, Извештај за Јавни набавки: Нереално ниските цени и транспарентноста проблем во јавните набавки

А1ОН, 17.11.2014,  ЦГК: Цените на тендерите - растечки проблем во јавните набавки

Е Магазин, 17.11.2014, Фирмите што склучиле договори за јавни набавки  просечно чекаат по шест месеци за наплата

Фактор, 17.11.2014, АНКЕТА: Фирмите незадоволни од системот на јавни набавки, ама не се осмелуваат да се жалат

Локално, 17.11.2014, Резултати од мониторингот на постапките за јавни набвки на институциите на локално ниво

Тера, 09.10.2014, Микро бизнисот на патот до јавните набавки

Охрид Прес, 09.10.2014, Во Охрид семинар за подобар пристап на микропретпријатијата до јавните набавки

Дума, 30.09.2014, Се зголемува интересот на микропретпријатијата за учество на тендерите за јавните набавки

Струмица Денес, 30.09.2014, Годишна конференција на микропретпријатија за јавните набавки во Струмица

Алсат М, 15.09.2014, Како се трошат нашите пари?

Бизнис Плус, 09.09.2014, Јавни претпријатија купувале двојно поскапа стуја

24 Вести, 04.09.2014, ЦГК: Големи разлики во набавните цени за ист производ

Фактор, 04.09.2014, ЈАВНИ НАБАВКИ: Уривањето дивоградби некои општини ги чини двојно повеќе

Вечер, 04.09.2014, Се помалку договори во четри очи

A1ОН, 04.09.2014, ЦГК: Институциите за исти производи и услуги плаќаат цени со големи разли

Е Магазин, 04.09.2014, ЦГК: Во втората половина од годинава со преговарање склучени договори вредни 10,5 милиони евра

Либертас, 04.09.2014, Некои општини ја преплаќале механизацијата за уривање бесправно изградени објекти

Телеграф, 17.07.2014, Во Крива Паланка состанок за пристап на малите фирми до јавните набавки

Денар, 17.07.2014, Во Крива Паланка состанок за пристап на малите фирми до јавните набавки

Сител, 26.06.2014, Обука за микропретпријатијата од општина Гевгелија

Прес 24, 26.06.2014, Проект на УСАИД за обука за микропретпријатијата од Гевгелија

Максим, 26.06.2014, Бесплатна обука за 200 микропретпријатија од Гевгелија

МРТ, 08.06.2014, Како полесно до јавните набавки?

Либертас, 04.06.2014, Проект на Усаид во Североисточниот регион

Би.мк, 04.06.214,  УСАИД им помага на микропретпријатијата за подобар пристап до јавните набавки

Сител, 03.06.2014, УСАИД им помага на микропретпријатијата за подобар пристап до јавните набавки

Денар, 03.06.2014, УСАИД им помага на микропретпријатијата за подобар пристап до јавните набавки

А1ОН, 03.06.2014, УСАИД им помага на микропретпријатијата за подобар пристап до јавните набавки

Лидер, 03.06.2014, УСАИД им помага на микропретпријатијата за подобар пристап до јавните набавки

Миа, 03.06.2014, УСАИД им помага на микропретпријатијата за подобар пристап до јавните набавки

Кумановски Муабети, 03.06.2014, Герман Филков: Фирмите со десет вработени може да аплицираат на пазарот за јавни набавки

Плоштад, 03.06.2014, Проект на Усаид во Севроисточниот регион

Куманово Њуз, 03.06.2014, Малите претпријатија во проект на УСАИД за јавни набавки

ТВ Феста, 03.06.2014, Проект за пристап на микропретпријатијата до јавните набавки

ТВ Ирис, 02.06.2014, Се зголемува пристапот на микропретпријатијата до јавните набавки

Југоинфо, 31.05.2014, Стојанов ги охрабри микропретпријатијата да учествуваат во јавните набавки на општините

24 Струмица, 30.05.2014, Проектот за пристап на микропретпријатијата до јавните набавки се проширува во уште два региони

Струмица Денес, 30.05.2014, ФОТО: Активности од проектот за пристап на микропретпријатијата до јавните набавки

ТВ Интел, 30.05.2014, Проект за пристап до микропретпријатијата до јавните набавки

Р.С Европа, 25.05.2014, Над 80 милиони евра за јавни набавки во четри очи

Нова Македонија, 21.05.2014, Без оглас склучени договори вредни 80 милиони евра

24 Вести, 20.05.2014, Мониторинг на јавните набавки, конкуренцијата останува ниска

А1Он, 20.05.2014, ЦГК: 81 милион евра за јавни набавки во четри очи во 2013

Плус Инфо, 20.05.2014, Во директни договори за јавни набавки платени 81 милион евра

Фактор, 20.05.2014, За училишна клупа - некој плаќа 1.700 денари, некој 6.100 денари

Фактор, 20.05.2014, ЦГК: Над 80 милиони евра потрошени на набавки без тендер

Капитал, 20.05.2014, На третина од тендерите лани учествувала само една фирма

Канал 77, 20.05.2014, За јавни набавки во директен договор, исплатени 81 милион евра

Е Магазин, 20.05.2014, Без оглас, лани склучени 1.368 договори вредни 81 милион евра

Либертас, 20.05.2014, 81 милион евра за јавни набавки во четри очи без објавен оглас во 2013

Локално, 20.05.2014, ЦГК: Над 80 милиони евра за јавни набавки поминале без тендер

Утрински Весник, 20.05.2014, Над 80 милиони евра набавки без тендер

Ирис, 20.03.2014, Пристап на микропретпријатијата до јавните набавки

Вечер, 14.03.2014, Микро компаниите од Вардарскиот регион добиле 80 тендери

Дума, 13.03.2014, Микропретпријатијата од вардарскиот регион и дел од источна Македонија добија 80 тендери за јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра

Дума, 11.05.2014, Како микропретпријатијата до тендери на електронските аукции!

24 Вести, 23.02.2014, Како државата ги троши државните пари преку јавните набавки

Нова Тв, 14.02.2014, Има ли јавноста право да дојде до информациите од јавен карактер?

Бирн, 03.02.2014, 'Suspicious' Macedonian Procurements Increasing, Survey

Нова Македонија, 01.02.2014, Потрошиле 50 милиони евра без да објават тендер

24 Вести, 31.01.2014, Расте бројот на договорени тендери без објавување на оглас

Фактор, 31.01.2014, ЦГК: Се почесто паѓа договор за тендер "во четри очи"

Бриф, 31.01.2014, Една третина од тендерите се со само една фирма, без никакво наддавање

Либертас, 31.01.2014, ЦГК: 21,3 милиони евра за договори без тендер за едно тромесечје

А1Он, 31.01.2014, ЦГК: За само три месеци 21,3 милиони евра за договори без оглас

Плус Инфо, 31.01.2014, ЦГК: Од јули до септември 21,3 милиони евра за договори без тендер

Локално, 31.01.2014, ЦГК: Од јули до септември 21,3 милиони евра за договори без тендер

Академик, 31.01.2014, Центар за граѓански комуникации: 21,3 милиони евра за договори со преговори "во четри очи"

А1ОН, 31.01.2014, ЦГК: 50 милиони евра се одлеале во нетранспарентни тендери

Е Магазин, 31.01.2014, Државни институции потрошиле над 20 милиони евра со директно договарање

Р.С Европа, 24.01.2014, Јавните набавки - извор за финансирање на партиите