Печати
PDF

Медиумите за нас во 2013 година

on .

Фактор, 10.12.2013, Јавните набавки - дувло на незаконие и корупција

Тера ТВ, 28.11.2013, Јавните набавки во земјите од Западен Балкан

24 Вести, 27.11.2013, 700 милиони евра од јавни набавки се одлеваат во непознат правец во земјите од регионот

Scoop, 15.11.2013, Петок - ден пред викенд, ден за тендер

Алфа, 12.11.2013, Петок - ден пред викенд, ден за тендер

Р.С Европа, 06.11.2013, Јавните набавки - главен извор на ''црни'' пари за партиите

Фактор, 05.11.2013, Исти уреди, различни цени. Зошто МЖ-Транспорт плаќа поскапо од ЈСП Скопје?

Бирн, 05.11.2013, Macedonian public procurements taken to task

Scoop, 05.11.2013, Склучени нетранспарентни договори со вредност од 22,6 милиони евра

24 Вести, 04.11.2013, 22,6 милиони евра потрошени пари за договори во четри очи

Макфакс, 04.11.2013, СД "Пелагонија" набавува 70 денари поскапо сирење отколку во продавниците

Либертас, 04.11.2013, 22 милиони евра потрошени на договори без објавен оглас во првата половина од 2013

Р.С Европа, 04.11.2013, Се повеќе тендери во четри очи

Капитал, 04.11.2013, ЦГК: За половина година потрошени 22,6 милиони евра за тендери без оглас

Локално, 04.11.2013, Раст на државните тендери кои биле склучени без јавен оглас - јавните набавки вределе 22,6 милиони евра

А1Он, 04.11.2013, 22 милиони евра тежат договорите без објавен оглас

Хајд Парк, 04.11.2013, СД ''Пелагонија'' набавува за 70 денари поскапо сирење отколку во продавниците

Портал, 04.11.2013, СД ''Пелагонија'' набавува за 70 денари поскапо сирење отколку во продавница

Плус Инфо, 04.11.2013, На некој тендери недостасува уште бројот на чевлите на газдата

Утрински Весник, 04.11.2013, Годинава двојно повеќе јавни набавки од лани

Скај, 04.11.2013, ЦГК: Договорите без објавен оглас "тежат" 22 милиони евра

Нова Македонија, 31.08.2013, Државните институции често немаат време за тендер

24 Вести, 30.08.2013, Проблеми со јавните набавки

Утрински Весник, 30.08.2013, Четвртина од тендерите во државата се поништуваат

Нова ТВ, 30.08.2013, Мониторинг: Над 25% од тендерите се поништуваат

Фактор, 30.08.2013, Во Македонија се поништуваат дури 26 посто од тендерите

Дневник, 30.08.2013, Секој четврти тендер со само една фирма

Локално, 30.08.2013, Анализа: 26,6% од тендерите се поништуваат

Либертас, 30.08.2013, Секој четврти договор за јавна набавка е склучен преку тендер во кои учествувала само една фирма

Плус Инфо, 30.08.2013, Вкупно 26,6 отсто од тендерите поништени

Р.С Европа, 18.07.2013, Над 20 милиони евра за фонтани и плоштади

Дневник, 17.07.2013, Општините различно трошат за јавни набавки

Фактор, 17.07.2013, Огромни разлики меѓу општините во трошењето пари за јавни набавки

Плус Инфо, 17.07.2013, Јавни набавки:Центар троши 400 евра по жител, а Шуто Оризари само 2 евра

Капитал, 17.07.2013, Општините трошат од 2 до 400 евра по жител на јавни набавки

Макфакс, 17.07.2013, Јавните набавки во Шутка две евра по жител во Центар 400 евра

Скопјеинфо, 17.07.2013, Големи разлики во потрошените пари за јавни набавки

Тера, 17.07.2013, Мониторинг на јавните набавки на локално ниво

Лидер, 17.07.2013, Јавните набавки на општините - од 2 до 400 евра по жител

Хајдпарк, 17.07.2013, Јавните набавки во Шуто Оризари две евра по жител, во Центар 400 евра

Ирис, 17.07.2013, Во Македонска Каменица најмногу склучени договори за јавни набавки

Scoop, 01.07.2013, Public Procurement Bureau to increase transparency and accountability

Утрински весник, 27.06.2013, Исти производи со разлики во цени

Капитал, 26.06.2013, ЦГК: Државни институции набавувале исти производи со огромни разлики во цените

Либертас, 26.06.2013, ЦГК: Различни институции купувале исти производи со големи разлики во цените

Фактор, 26.06.2013, Индекс на рационалноста: Исти производи, големи разлики во цените?!

Нова, 26.06.2013, Која институција штедела, а која ''аздисувала'' ?

Плус Инфо, 26.06.2013, Интитуциите плаќале различни цени за исти производи

Побједа, 31.05.2013, Голем простор за корупција во јавните набавки

Дан, 31.05.2013, Данокот е зголемен заради корупцијата во јавните набавки

ТВ Вијести, 30.05.2013, Инициран проект за следење на јавните набавки

Вијести, 30.05.2013, Манс: Да немаше корупција во јавните набавки, немаше да има потреба да се зголеми ДДВ-то

Центарњуз, 14.05.2013, Лани биле склучени 408 договори во четри очи

Региони, 13.05.2013, Како микропретпријатијата да учествуваат на електронски аукции

Фактор, 15.05.2013, Кои се десетте најголеми зделки кои лани во Македонија ги направија државните институции?

Вест, 15.05.2013, Понудил да чека 367 дена да му ги платат авиобилетите

Вечер, 15.05.2013, Е-аукциите за јавни набавки се откажуваат заради малку понуди

Локално, 15.05.2013, Рекорден број на поништени тендери во последните четри години

Scoop, 15.05.2013, Even 408 opaque contracts concluded in just three months

Јавност, 14.05.2013, Лани се потрошиле 65 милиони буџетски евра во 4 очи

Телма, 14.05.2013, Расте бројот на нетранспарентни јавни набавки

24 Вести, 14.05.2013, Рекорден број на поништени тендери во последните четри години

Нова, 14.05.2013, Анализа: Расте бројот на тендери во четри очи

Макфакс, 14.05.2013, Ограничената конкуренција на тендерите не ја спушта цената

Плус Инфо, 14.05.2013, Уште 408 договори вредни 22 милиони евра се склучиле лани во четри очи

Капитал, 14.05.2013, Рекордни 65 милиони евра лани договорени на тендери во четри очи

Дума, 11.05.2013, Како микропретпријатијата до тендери на електронски аукции!

Бирн, 18.04.2013, Македонските Нво и медиумите бараат начин за поблиско партнерство

Р.С Европа, 09.04.2013, Анекс договори за Скопје 2014

Капитал, 29.03.2013, За четри години двојно намалени жалбите по јавни набавки

24 Часа, 12.03.2013, Македонците го избраа „24 Часа“, за да учат за пристапот до информации

Нова Македонија, 15.02.2013, Рудник и фабрика станаа критериум на тендер за изградба на паркинг

ТВ Тера, 15.02.2013, Со кои проблеми се соочуваат фирмите на тендерите

Р.С Европа, 14.02.2013, ''Тајни'' тендери за јавни набавки

Фактор, 14.02.2013, Нереални услови на локалните тендери, проблем за бизнисмените

Плус Инфо, 14.02.2013, Невозможни услови на локалните тендер

Капитал, 14.02.203, ЦГК: Повеќе општини поставуваат несоодветни критериуми во јавните набавки

24 Вести, 14.02.2013, Нереални услови и дискриминаторски тендерски спецификации - проблем за бизнисмените

Р.С Европа, 04.02.2013, Институциите затворени за јавни информации

ТВ 24 Вести, 01.02.2013, Несоодветно се применува Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер

ТВ Сител, 01.02.2013, Измени на законот за пристап до иформации

Плус Инфо, 01.02.2013, Барањето јавни информации е како удирање sид во глава

ТВ Телма, 01.02.2013, Информациите од јавен карактер како најстроги тајни!

Миа, 01.02.2013, Одговор на барањата за информации од јавен карактер да се добива за 15 денови

Капитал, 01.02.2013, Центарот за граѓански комуникации иницира измени во законот за слободен пристап до информации

ТВ Алфа, 01.02.2013, Дебата, владините теми да не бидат државна тајна

Метаморфозис, 01.02.2013, Дебата за имена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер и негова примена

ТВ Орбис, 01.02.2013, Јавните информации за 15 дена!?

Р.С Европа, 24.01.2013, Народната каса нетранспарентно се празни